Posted on

10 εργαλεία για εύκολο σχεδιασμό μαθημάτων τηλεκπαίδευσης

Ελέγξτε αυτή τη λίστα με τα κορυφαία εργαλεία συγγραφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε υλικό για το ηλεκτρονικό σας μάθημα.

Μπορεί ο σχεδιασμός ηλεκτρονικού μαθήματος να είναι εύκολος; Ναι, μπορεί όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα 10 εργαλεία συγγραφής!

Στην ψηφιακή εποχή, κάθε πτυχή της ζωής μας μεταφέρεται στο διαδικτυακό περιβάλλον. Ειδικότερα, στην εκπαίδευση η ικανότητα να μοιραζόμαστε και να αποκτούμε γνώσεις χωρίς να εξαρτόμαστε από το παραδοσιακό περιβάλλον της τάξης, έχει φέρει μια μορφή επανάστασης. Ένας μεγάλος αριθμός σχολών και πανεπιστημίων διαμοιράζουν τα μαθήματά τους στο διαδίκτυο και μερικά από αυτά, επιτρέπουν στους μαθητές να αντικαταστήσουν μέρος των παραδοσιακών μαθημάτων τους με ηλεκτρονικές επιλογές.

Φυσικά, ορισμένοι μαθητές επιλέγουν πλήρη προγράμματα σπουδών στο διαδίκτυο. Άλλοι εγγράφονται σε ηλεκτρονικά μαθήματα όχι επειδή θέλουν ένα πιστοποιητικό ή πτυχίο, αλλά απλά επειδή θέλουν να μάθουν.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ανακαλύψτε τα καλύτερα εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικών μαθημάτων

Βρείτε, επιλέξτε και συγκρίνετε τα κορυφαία εργαλεία συγγραφής της βιομηχανίας της τηλεκπαίδευσης!

Η ηλεκτρονική βιομηχανία εκπαίδευσης έφερε στο φως τόνους ευκαιριών για εκπαιδευτικούς και δασκάλους. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να συντάξουν περιεχόμενο με ηλεκτρονικά εργαλεία για οποιοδήποτε μάθημα ή θέμα. Ενδιαφέρεστε να αποκαλύψετε μια νέα πτυχή του επαγγέλματός σας; Εδώ είναι η λίστα μας με 10 εξαιρετικά εργαλεία συγγραφής.

Adobe Presenter 11.

Πρόκειται για ένα εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικών μαθημάτων που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις παρουσιάσεις σας στο PowerPoint, σε υλικό που θα παρουσιάσετε στην ηλεκτρονική κοινότητα των μαθητών σας. Αυτό δεν φαίνεται τόσο φανταχτερό όσο κάποια από τα άλλα εργαλεία αυτής της λίστας, αλλά είναι πολύ βολικό, επειδή δεν θα χρειαστείτε ειδική εκπαίδευση για να χειριστείτε τις λειτουργίες του Adobe Presenter 11. Εάν είστε αρχάριος στην δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων, τότε θα εκτιμήσετε το γεγονός ότι θα δημιουργήσετε και θα δημοσιεύσετε εύκολα παρουσιάσεις, που θα τραβούν την προσοχή χάρη σε αυτό το εργαλείο.

Το πρόγραμμα Xerte

Το πρόγραμμα Xerte, που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στο στόχο τους να παρέχουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Είναι εύκολο στη χρήση για μη-τεχνικούς συντάκτες περιεχομένου και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε διαδραστικό περιεχόμενο με πλούσια μέσα ενημέρωσης που θα είναι αποτελεσματικό. Ο ιστότοπος της κοινότητας του Xerte προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στους χρήστες του, και έτσι θα βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και θα κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες των εργαλειομηχανών του Xerte.

Quick Lessons

Αν σκέφτεστε σοβαρά την δημιουργία εκπληκτικών μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, τότε μπορείτε να συνεργαστείτε με μια ολόκληρη ομάδα που θα καλύψει διαφορετικά καθήκοντα και πτυχές του έργου σας. Φυσικά, θα χρειαστείτε μια πλατφόρμα που θα υποστηρίξει μια τέτοια συνεργασία, και το Quick Lessons είναι μια καλή επιλογή για να γίνει αυτό. Είναι διαδικτυακά προσβάσιμο, οπότε δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε λογισμικό στον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεστε δεξιότητες προγραμματισμού ή σχεδίασης για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα χαρακτηριστικά του και θα έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πρότυπα animation που θα κάνουν τη δημιουργία μαθημάτων όσο το δυνατόν πιο απλή.

Composica

Το Composica είναι μια άλλη συνεργατική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξαιρετικά διαδραστικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Η ιδέα της κοινωνικής συγγραφής διατηρεί τους συγγραφείς συνδεδεμένους μέσω ενός blog για την εργασία τους, και δίνει την δυνατότητα να λαμβάνετε ενημερώσεις RSS, σχόλια και να συμμετέχετε σε συνομιλίες και ατομικές και ομαδικές. Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε την ομάδα σε τρία επίπεδα: προγραμματιστές (έχουν πρόσβαση σε όλα), συνεισφέροντες (μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες για να συμβάλλουν σε αυτές) και κριτικούς (μπορούν να επεξεργαστούν την εργασία σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν μπορούν να προσθέσουν νέο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά στο μάθημα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Composica για να παρέχετε μαθήματα σε οποιαδήποτε συσκευή, έτσι ώστε οι μαθητές σας να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω tablet, σταθερού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου.

Udutu

Το Udutu είναι ένα δωρεάν εργαλείο σύνταξης μαθημάτων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα πρότυπα. Τα έτοιμα πρότυπα τύπου παιχνιδιών θα κάνουν τα μαθήματά σας πιο ελκυστικά. Η μορφή WYSIWYG κάνει τη δημιουργία περιεχομένου απλή. Το πρόγραμμα Udutu είναι ιδανικό τόσο για ακαδημαϊκούς όσο και για εταιρικούς προγραμματιστές μαθημάτων.

Lesson Writer

Πρόκειται για ένα εργαλείο συγγραφής μαθημάτων για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν περισσότερο ενθουσιασμό στην παραδοσιακή τάξη χρησιμοποιώντας υλικό τηλεκπαίδευσης. Το Lesson Writer τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα σχέδια μαθημάτων από οποιοδήποτε περιεχόμενο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να οργανώσουν μαθήματα, προγράμματα σπουδών και αναφορών, καθώς και να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους με σκοπό τη δημιουργία καλύτερων μαθημάτων. Εάν είστε εκπαιδευτικός και έχετε ήδη έτοιμα σχέδια μαθημάτων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με αυτό. Με το Lesson Writer, θα ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος σπουδών.

iSpring Suite

Το iSpring Suite είναι μια εργαλειοθήκη σύνταξης για το PowerPoint, επομένως δεν θα χρειαστείτε καμία εκπαίδευση για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μαθήματα που θα προσαρμοστούν στο μέγεθος της οθόνης του θεατή, έτσι ώστε οι μαθητές σας να έχουν πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή. Το πρόγραμμα υποστηρίζει διαδραστικές αξιολογήσεις, καταγραφή οθόνης, διαλέξεις βίντεο, προσομοιώσεις συνομιλιών και πολλά άλλα. Θα έχετε πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη χαρακτήρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.

Easygenerator

Τα κουίζ αποτελούν σημαντικό μέρος του υλικού τηλεκπαίδευσης, καθώς επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να αξιολογήσουν την απόδοσή τους. Με το Easygenerator μπορείτε να δημιουργήσετε ελκυστικά μαθήματα που περιλαμβάνουν κουίζ με διαφορετικούς τύπους ερωτήσεων. Η δωρεάν έκδοση σας δίνει τη δυνατότητα να διαμοιράσετε μέχρι 10 μαθήματα με έως και 10 μαθητές μέσω του Easygenerator cloud. Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα από τα σχέδια για να δημιουργήσετε περισσότερα μαθήματα, να τα μοιραστείτε με απεριόριστο αριθμό μαθητών και να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέους τύπους και χαρακτηριστικά ερωτήσεων.

authorPOINT

Με το authorPOINT μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία του PowerPoint σε περιεχόμενο συμβατό με SCORM. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανάπτυξη παρουσιάσεων πολυμέσων που μπορείτε να διαμοιράσετε σε όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε να προσθέσετε βίντεο και ήχο στις παρουσιάσεις σας. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του περιεχομένου τηλεκπαίδευσης, μπορείτε να το δημοσιεύσετε στην πλατφόρμα WizIQ, η οποία μοιάζει με μια εικονική αίθουσα διδασκαλίας που υποστηρίζει την συνομιλία, την κοινή χρήση περιεχομένου, την επικοινωνία μέσω ήχου και βίντεο και την δυνατότητα εγγραφής της περιόδου λειτουργίας.

GoAnimate

Το GoAnimate είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία επαγγελματικών κινούμενων βίντεο. Αντί να πληρώνετε επαγγελματίες ηθοποιούς και να δημιουργείτε τη σωστή ρύθμιση με επαγγελματικό φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε κινούμενους χαρακτήρες που θα μοιράζονται γνώσεις με τους μαθητές σας. Έχει μια καμπύλη μάθησης, αλλά θα συνηθίσετε τα χαρακτηριστικά και σύντομα θα μπορείτε να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια που θα προσθέσουν μια νέα διάσταση στις μεθόδους διδασκαλίας σας στο διαδίκτυο.

Είστε έτοιμοι να βουτήξετε στον κόσμο της τηλεκπαίδευσης; Δεν έχει σημασία αν έχετε εμπειρία στην δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων ή πρόκειται να κάνετε την πρώτη σας απόπειρα. Τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις ανάγκες όλων.

 

Πηγή: https://elearningindustry.com

Απόδοση στα Ελληνικά: Anita Klimi

 

Διαβάστε επίσης