Posted on

Γιατί η τηλεκπαίδευση είναι βασική στη σύγχρονη εκπαίδευση: μια προσωπική διαπίστωση

Το νέο μου άρθρο μιλάει για την εμπειρία μου σχετικά με την εκπαιδευτική τεχνολογία και γιατί η ηλεκτρονική μάθηση είναι καίρια στην σύγχρονη εκπαίδευση.

Γιατί η ηλεκτρονική μάθηση είναι σημαντική στη σύγχρονη εκπαίδευση: Η αρχή

Πιστεύω ότι το καλύτερο πράγμα που συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η συμπερίληψη της τεχνολογίας στον ακαδημαϊκό κόσμο. Είμαι μάρτυρας αυτού: είμαι καθηγητής Αγγλικών και άρχισα να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα χρησιμοποιώντας τα βιβλία που είχα στα χέρια μου. Είμαι πολύ αφοσιωμένος στα κοινωνικά κινήματα και εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσα πάντα με επιφύλαξη τις διδακτικές πηγές. Φυσικά, έπρεπε να εξελιχθώ εγώ ο ίδιος για να προσφέρω καλό γνωστικό περιεχόμενο και να κρατήσω το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Όταν άρχισα να διδάσκω σε μια τάξη ενός παραδοσιακού σχολείου, οι «κοινές» μέθοδοι που ακολούθησα κράτησαν την απόδοση μου ως δάσκαλο ικανοποιητική. Όταν λέω “κοινές” μεθόδους αναφέρομαι βέβαια στα βιβλία, τον λευκό πίνακα κλπ. Ξεκινώντας έτσι, η διδασκαλία μου ήταν πολύ πιο σταθερή.

Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Ένας Θαυμάσιος Νέος Κόσμος

Παρ ‘όλα αυτά, η μέρα που θα ανακάλυπτα και θα «κολλούσα» με τη σύγχρονη τεχνολογία είχε φτάσει! Μετά τη διδασκαλία σε μια τάξη, επέστρεψα στο να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα. Τότε αγόρασα έναν υπολογιστή για να με βοηθήσει με τη δουλειά μου. Ω, τι υπέροχο που ήταν! Και αυτό επειδή μαζί με τον υπολογιστή απέκτησα και πρόσβαση στο διαδίκτυο! Όταν κάποιος έχει μόνο έναν υπολογιστή και ένα PowerPoint, μπορεί να κάνει πολύ μα πολύ καλή δουλειά. Μπορεί να ηχογραφεί τους μαθητές του χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο, μεταξύ άλλων παραδειγμάτων. Αλλά όταν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο επίσης (το λέω αυτό επειδή υπάρχουν τάξεις στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο), τότε έχουν μια εξαιρετική πηγή στα χέρια τους. Όταν άρχισα να εξερευνώ αυτή την μεγάλη νέα πηγή, μπορούσα να έχω πρόσβαση σε αμέτρητες αγγλόφωνες ταινίες και να διδάσκω με ανώτερη ποιότητα τους Βραζιλιάνους μαθητές μου. Τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους υπότιτλους για να εξερευνήσουν τη μετάφραση από τα αγγλικά στα πορτογαλικά. Μπορούσαν επίσης να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τι είπε ο ηθοποιός.

Το καλύτερο επόμενο βήμα ήταν να επικοινωνήσω με μερικούς από τους φίλους μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο και να τους παρουσιάσω στους μαθητές μου. Ναι! Οι μαθητές μου βρίσκονταν τώρα πρόσωπο με πρόσωπο με ιθαγενείς άγγλους ομιλητές! Οι φίλοι μου δεν βαριόντουσαν καθόλου να μιλήσουν στους μαθητές μου. Αντιθέτως, αγάπησαν αυτή τη νέα εκπαιδευτική εμπειρία. Στην πραγματικότητα ήταν πολύ χαρούμενοι που συνεργάστηκαν μαζί μου σε αυτό, διότι είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα στα μονοπάτια της εκπαίδευσης στο μέλλον. Φυσικά, αυτή η εκπαιδευτική εμπειρία ήταν δυνατή μόνο επειδή έχω υπέροχους φίλους στο εξωτερικό!

Τηλεκπαίδευση: Ένας Κόσμος Γεμάτος Δυνατότητες

Ο κόσμος της ηλεκτρονικής μάθησης είναι γεμάτος δυνατότητες για κάθε επαγγελματία που θα ήθελε να τον προσεγγίσει. Όποιος θέλει να εργαστεί με την εκπαιδευτική τεχνολογία πρέπει απλώς να είναι δημιουργικός και, φυσικά, αυτός ή αυτή πρέπει να είναι ικανός στον τομέα του / της! Κάθε σύγχρονος επαγγελματίας πρέπει να χορεύει ένα όμορφο βαλς με την τεχνολογία. Να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη νέα εποχή. Στη συνέχεια, οι μαθητές τους θα απολαύσουν σπουδαίες εκπαιδευτικές στιγμές μαζί με τον δάσκαλό τους.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ίσως κάποιος θα πίστευε ότι αυτό είναι το τέλος αυτού του άρθρου σχετικά με αυτό το εξαιρετικό θέμα, αλλά όχι! Έχω ακόμη μια τελευταία παρατήρηση που πρέπει να κάνω και είναι πραγματικά εκπληκτική: η ηλεκτρονική μάθηση είναι βασική όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στην ιατρική περίθαλψη. Δεν είναι μόνο στον ακαδημαϊκό κόσμο όπου ένας φοιτητής μπορεί να πάρει πολύτιμη βοήθεια από την ηλεκτρονική μάθηση. Για παράδειγμα, ένα παιδί με αδυναμία ομιλίας μπορεί να πάρει μεγάλη βοήθεια από τους γιατρούς που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα προγράμματα υπολογιστών και να ξεπεράσει βήμα βήμα τη μαθησιακή του αδυναμία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο!

Υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι επαγγελματίες από σχεδόν οποιοδήποτε τομέα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία για να καθοδηγήσουν άλλους. Οι σεφ μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρονικά μαθήματα μαγειρικής από την κουζίνα τους. Οι μακιγιέρ μπορούν να διδάξουν τα μυστικά του καλού μακιγιάζ ηλεκτρονικά, και ούτω καθεξής. Εάν είστε ήδη επαγγελματίας που εργάζεται χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική μάθηση, ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια καριέρα στον τομέα αυτό, λέω: Συνεχίστε! Θα αποφέρει μεγάλη ικανοποίηση και σε εσάς και στους σπουδαστές σας, ότι κι αν κάνετε.

 

 

Πηγή: https://elearningindustry.com

Απόδοση στα Ελληνικά: Anita Klimi

Διαβάστε επίσης