Posted on

Γιατί πρέπει να επενδύσετε στην ηλεκτρονική μάθηση

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε γιατί πρέπει να επενδύσετε στην ηλεκτρονική μάθηση και να μοιραστείτε μερικά από τα οφέλη που προσφέρει αυτή η τεχνολογία στο μαθησιακό σας περιβάλλον.

Παρόλο που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ (πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά), δεν φαίνεται να χρησιμοποιούν τα πλεονεκτήματα της όλοι οι άνθρωποι. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν κάποιοι που φαίνεται να μην παίρνουν τα μάτια τους από το φορητό υπολογιστή τους, τα smartphones και τα τάμπλετς, δεδομένου ότι κάνουν τις δουλειές τους με αυτόν τον τρόπο. Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άλλοι που δεν θέλουν να ασχοληθούν με τέτοιου είδους πράγματα, γιατί απλώς δεν είναι εξοικειωμένοι να κάνουν τις δουλειές τους με αυτόν τον τρόπο. Είναι σαν να φοβούνται είτε να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο είτε δεν έχουν εμπιστοσύνη στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο λόγος όμως που κάποιοι διστάζουν να επενδύσουν στην ηλεκτρονική μάθηση ίσως να είναι ότι δεν έχουν ενημερωθεί κατάλληλα. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά φαίνεται να έχουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την εμπιστοσύνη τους προς τη σύγχρονη τεχνολογία, επειδή δεν έχουν μεγαλώσει με αυτή και όλα μοιάζουν λίγο παράξενα γι ‘αυτούς. Τα μόνα πράγματα στα οποία πραγματικά έχουν εμπιστοσύνη είναι το στυλό και το χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βέβαιοι ότι το έχουν γράψει και πραγματικά θα είναι αποτελεσματικοί.

Ίσως η λύση είναι να επιμορφωθούν σωστά και να δουν πώς πραγματικά λειτουργούν τα πράγματα, έτσι ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κατά πόσο είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην ηλεκτρονική μάθηση;

Σε σύγκριση με αυτά που θα αποκομίσετε από το λογισμικό της ηλεκτρονικής μάθησης, δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολλά, λόγω του ότι θα εξοικονομηθεί πολύς χρόνος και η δουλειά θα γίνει πιο σωστά και γρήγορα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα είναι πιο ικανοποιημένοι. Για όσους ζουν με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζονται τα πάντα γραμμένα σε ένα μέρος, είναι μια πολύ καλή λύση. Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε πληροφορίες σε πολλά διαφορετικά μέρη – οτιδήποτε χρειάζεστε απλά βρίσκεται εκεί. Και όλα αυτά γίνονται πράξη με διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν σε διάφορα είδη εργασιών, ανάλογα με το τι χρειάζεστε. Για παράδειγμα, υπάρχει εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου, το Übersuggest, το οποίο σας βοηθά να επεξεργαστείτε το θέμα. Αν έχετε το θέμα της ομιλίας και δεν γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να συζητηθεί, το Übersuggest παίρνει τη λέξη κλειδί και την επεξεργάζεται αρκετά καλά. Αυτό είναι μόνο ένα εργαλείο- μερικά άλλα είναι το Storify, το PicPlayPost, κλπ. Υπάρχουν επίσης επιλογές αλλαγής επωνυμίας, οι οποίες σημαίνουν την αλλαγή της επωνυμίας μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Χρησιμοποιώντας το δικό σας λογισμικό ηλεκτρονικής μάθησης σε όλες τις διαστάσεις του

Εφόσον πρόκειται τώρα να διερευνήσουμε ορισμένα από τα οφέλη της ηλεκτρονικής μάθησης, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επένδυσής σας μέσω ηλεκτρονικής μάθησης ανταποδοτικά (eLearning ROI), θα δείτε πόσο βολικό μπορεί να είναι για τη ζωή σας γενικά.

Σκεφτείτε το χρόνο που αφιερώσατε για να ετοιμάσετε τα κατάλληλα τεστ για τους μαθητές. Αρκετός, έτσι δεν είναι; Όλα πρέπει να είναι εναρμονισμένα και οι ερωτήσεις πρέπει να είναι κατάλληλες για συγκεκριμένες ηλικίες και πρέπει να περιέχουν όλα τα απαραίτητα είδη ερωτήσεων. Πόσο χρόνος χρειάζεται για αυτό γενικά; Αρκετός! Υπάρχει ένα εργαλείο που προσφέρεται από την ηλεκτρονική μάθηση που κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Πραγματικά! Γράφετε όλα όσα χρειάζεστε και το πρόγραμμα κάνει όλη την εργασία από μόνο του. Εσείς απλώς θα πάρετε το τελικό προϊόν.

Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση και οι μαθητές τελειώσουν, υπάρχει πρόσθετος χρόνος για να μπορέσετε να το ελέγξετε και να δείτε αν είναι εντάξει: Το λογισμικό της ηλεκτρονικής μάθησης μπορεί να κάνει και αυτό για εσάς, ώστε να μπορείτε να ασχολείστε με άλλα πράγματα εκείνη τη στιγμή.

Αν θέλετε τα πάντα να αναλύονται καλά και εύκολα, το λογισμικό της ηλεκτρονικής μάθησης είναι κατάλληλο για εσάς. Αυτό το σύστημα εκμάθησης οργανώνει όλα τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών ιεραρχικά, έτσι ώστε να έχετε μια καλύτερη ανατροφοδότηση του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι διαδικασίες.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό εργαλείο είναι τα στατιστικά στοιχεία για τη συμμετοχή. Πρώτα απ ‘όλα, αν αυτό γίνεται συστηματικά, θα έχετε περισσότερο χρόνο τόσο σε κάθε τάξη όσο και στο τέλος του έτους, όταν όλα θα υπολογιστούν για εσάς. Δεν θα είναι απαραίτητο να υπολογίσετε κάθε συμμετοχή χειρόγραφα. Όλα τα στατιστικά στοιχεία θα βρίσκονται σε μία θέση. Όχι μόνο για τους φοιτητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τη διοίκηση. Οι μαθητές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν δοκιμαστικά τεστ.

Υποστήριξη από τους σχεδιαστές του λογισμικού

Οι σχεδιαστές του λογισμικού δεν είναι εκεί μόνο για να δημιουργήσουν το λογισμικό. Είναι επίσης εκεί για εσας εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια. Εάν δεν είστε βέβαιοι με ποιο τρόπο χρησιμοποιείται κάποιο από τα εργαλεία ή έχετε κάνει κάποιο λάθος και δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε το πρόβλημα και να αποκαταστήσετε την κατάσταση στο σημείο που θα έπρεπε να είναι, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να σας βοηθήσουν. Θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν, αφού θα είναι σίγουροι ότι κάποιος χρησιμοποιεί αυτό που έχουν δημιουργήσει και είναι χρήσιμο.

 

Πηγή: https://elearningindustry.com

Απόδοση στα Ελληνικά: Anita Klimi

Διαβάστε επίσης